Հնեցված է ծիրանի ծառից պատրաստված տակառներում:
Պատրաստվում է ծիրանի թարմ պտուղներից: Հասուն, քաղցր ծիրանը՝ նուրբ ու թավշյա կեղևով, իր փափկությամբ յուրահատուկ բան է: Ծիրանի հայրենիքը համարվում է Հայաստանը:
Իր առողջարար հատկությունների շնորհիվ ծիրանը գերազանցում է մի շարք այլ մրգերի, այս մրգի մեջ հավաքված են գիտությանը հայտնի գերթե բոլոր վիտամինները, հանքային աղերը և միկրոէլեմենտները, շաքար, խնձորի, լիմոնի թթու, պեկտին, օսլա:
Ծիրանի օղու պատրաստումը բավականին բարդ պրոսեց է: Առաջին հերթին պտուղները պետք է լինեն ամենաբարձր որակի և լրիվ հասած: Ծիրանը քաղում են ձեռքով, դասավորում են, առանձնացնում են կտից, հետո թեթև տրորում են և տեղադրում խմորման ամանների մեջ: Այդ պրոցեսը տևում է մի քանի շաբաթ և ավարտից հետո հյութը ենթարկվում է թորման:
Կատարվում է եռակի թորում: