Երբեք մի ուշացեք ընթրիքից, ծխեք հավայան սիգարներ և խմեք հայկական կոնյակ: Այսպիսին էր Չերչիլի կարծիքը հայկական կոնյակի մասին: Այս խոսքերին ապացույց գալիս է 5 տարվա հնեցմամբ Արմենjաց կոնյակը, որը լավագույնս է համադրվում սիգարի և որակյալ երաժտության հետ:
Կոնյակի արտադրության մեջ օգտագործվում են միայն տեղական (Արարտյան դաշտում աճող) էնդեմիկ տեսակի խաղող՝ Ոսկեհատ, Գառան դմակ, Կանգուն, Մսխալի, Ռկացիտելի:
Հնեցման ընթացքը կոնյակի արտադրության համար տևում է քիչ քան 5 տարին, որը կատարվում է կաղնու փայտից պատրաստված տակառներում: Հիմնականում հենց տակառից է կախված բույրը, գույնը, համը և խմիչքի որակը: Շնորհիվ կաղնու վարդագույն խիտ կառուցվածքի մենք ստանում ենք բնական կոնյակ՝ վանիլի, շոկոլադի և չորամրգերի համով: Արտադրության մեջ օգտագործվում են նորագույն տեխնոլոգիաներ և սարքավորումներ, աշխատում են համապատասխան կրթություն և փորձ ունեցող գինեգործները: